2015-10-02 09:19:44• hírek • Szatmár.ro

Moldovan Cristina alkotásaiból nyílt tárlat

A tárlat november 18-ig tart nyitva és díjmentesen látogatható.

A Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában újabb tárlat nyílt. Ez alkalommal Moldovan Cristina mutatja be festményeit a nagyközönségnek.

Az alkotó 1974-ben végezte el a Szatmári Zene és Képzőművészeti Líceum képzőművészeti szakát. Első lépéseit a művészet rögös útjain Parády Hajnalka és Ion Sasu irányítják, akikre ma is nagy szeretettel és tisztelettel emlékezik. Tanulmányait a BBTE jogi karán folytatta, majd jogtanácsosként dolgozott nyugdíjba vonulásáig.

Ezekben az években sem lanyhul érdeklődése a képzőművészet, grafika, festészet iránt, így miután végre szabad, 2008-ban beiratkozik a Szatmári Képzőművészeti Egyesületbe, ahol azóta is aktív tag, részt vesz az egyesület összes közös kiállításán, illetve alkotótáboraiban.

Művészeti pályafutását temperával és színes ceruzával kezdte, de hamarosan áttért a pasztell olaj és acryl bonyolultabb technikájára. Egyike az egyesület sokat dolgozó és kiállító művészeinek. Függetlenül a napszaktól és időjárástól, Moldovan Cristina járja a természetet, kutatja annak látható és eldugott szépségeit. Kerüli az emberi ábrázolást. Szerelmese a pillangóknak, a domboknak, és a tájba illeszkedő, elbújó házaknak, a templomok égbe szökellő tornyainak. Színei, a női lélekre jellemző finom pasztellszínek, kerüli az erős színhatásokat, erős kontrasztokat. Képein dominálnak a meleg színek világos tónusai, árnyalatai.

Első képei dekoratív hatásukkal vonják magukra a szemlélődő figyelmét. Szinte gyógyító, léleknyugtató hatása van a Moldován Cristina képeinek, színvilágának. Nem hanyagolja el alkotásainak feltálalási módját sem. Nagy hangsúlyt fektet a képek rámázására, szinte erején felüli anyagi áldozatokat hozva ennek érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: